Utstilling på Rådhuskafeen

I 1. etasje på Narvik rådhus er det åpen kafe alle hverdager på dagtid og akkurat nå prydes veggene av vakre malerier av kunstneren Sidsel Kajander, som er født og oppvokst i Narvik.

Hun har vært bosatt i Asker siden 1983, men synes det er fantastisk å få mulighet til å stille ut på kafeen i rådhuset i hjembyen.

– Det er så mye som forandrer seg hver gang jeg kommer tilbake, og det er bare helt fantastisk. Dere som bor her hjemme ser det kanskje ikke like godt selv, men Narvik forandrer seg, og det er bare helt fantastisk, sier Sidsel Kajander.

– Vi er veldig stolt over å kunne vise frem en av våre egne kunstnere i Rådhuskafeen, og gjør et besøk i kafeen enda triveligere, sier Lena Hope, kultursjef.

KUNSTNEREN - SIDSEL KAJANDER

Født og oppvokst i Narvik, bosatt i Asker siden 1983. 

Sidsel Kajander har gått i lære hos maleren Jørgen Dukan mens hun gikk på videregående skole i tegning/form og farge. Senere gikk hun i lære hos billedhugger Kolbjørn Sørlie (skaperen av bl.a. krigsmonumentet på Vestre Gravlund ), maleren Gillian Isaksen samt Asker kunstskole ved maleren Kjell Varvin. 

Kajander har hatt både separatutstillinger og deltatt i en rekke kollektive utstillinger i Asker, Bærum, Lørenskog, Stavern og Narvik.
Maleriene hennes er bl.a. solgt til, og henger i, Asker og Bærum politikammer, DnC, Pro Finans, samt Forsvarets overkommando. 
Videre har hun utsmykket offisersmessen på Huseby samt solgt et oljemaleri til LKAB sin representasjonsbolig i Narvik med motiv av «Den sovende Dronning».

Denne kunstneren har også hatt gleden av å male kulisser for Anne Cath. Westly.

I de senere årene har Kajander malt i et friere og mer abstrakt uttrykk i akryl på lerret. 

Nå er vi så heldige å kunne dekorere i rådhusets 1. etasje med noen av hennes flotte malerier.