Pressemelding - Et nytt smittetilfelle - 01.05.21

Klikk for stort bildeKommuneoverlegen melder om et nytt bekreftet smittetilfelle i Narvik.

Vedkommende går på Bjerkvik skole og vi har derfor valgt å sette 2 klasser med tilhørende lærere i smittekarantene. Husstandsmedlemmer til de som er i smittekarantene skal i ventekarantene. Vedkommende er nærkontakt til et tidligere meldt smittetilfelle.

Vi sender et mobilt testteam til Bjerkvik for å teste klassene og lærere søndag 2. mai. Elever og foresatte er varslet. Smittevernlegen har vedtatt at ventekarantene forlenges til testresultatet foreligger, mandag eller tirsdag. Vi ber alle respektere smittekarantenen og holde den i 10 dager. Dette for å hindre videre smitte.

Bjerkvik skole går over til rødt nivå inntil videre.

Smittesporingsarbeidet pågår og vi har dermed fortsatt en uavklart smittesituasjon i Narvik. 

Utdrag fra forskriften:
b. Smittekarantene: personer som har hatt nærkontakt med en person som er bekreftet smittet av SARS-CoV-2 mindre enn 48 timer før den smittede fikk de første symptomer på smitte, eller fra prøvetidspunktet dersom personen som testet positivt ikke utvikler symptomer. Karanteneplikten gjelder i 10 døgn etter nærkontakten.

c. Ventekarantene: personer som deler bolig med et husstandsmedlem som er i smittekarantene etter bokstav b. Ventekarantene opphører når husstandsmedlemmet i smittekarantene har testet negativt for SARS-CoV-2 første gang, eller senest når dennes karantenetid er over. Ventekarantene opphører også dersom personen i ventekarantene tester negativt på PCR-test tatt tidligst tre døgn etter husstandsmedlemmets siste nærkontakt med en bekreftet smittet person.

Karanteneplikt etter bokstav c gjelder ikke for personer som er vaksinert for SARS-CoV-2, eller dersom husstandsmedlemmet i smittekarantene er vaksinert for SARS-CoV-2. Personer regnes som vaksinert 3 uker etter første dose er satt. Unntaket gjelder i 6 måneder etter at personen ble vaksinert.