Oppdatering om koronasituasjonen tirsdag 12. januar kl. 14.30 - Fire nye tilfeller av covid - 19 i Narvik

Klikk for stort bildeKommuneoverlegen melder at det er 9 personer i isolasjon og 11 personer i smittekarantene i Narvik.

Det er fire nye tilfeller av covid- 19. Dette er tilfeller av innreisesmitte blant sesongarbeidere til fiskerinæringen og personene har vært i innreisekarantene, som nå er konvertert til isolasjon. 

Det er ni nye i smittekarantene. Disse har vært i innreisekarantene, og de er nå konvertert til smittekarantene.

Vi har tidligere i dag meldt om et nytt tilfelle av covid- 19. Totalt er det dermed fem nye tilfeller av covid -19 i Narvik i dag.

Smittesporingsarbeidet pågår og situasjonen er ikke avklart.

Vi ber alle være ekstra forsiktig nå på nyåret for å unngå smitte i Narvik. 

Kommuneoverlegen i Narvik gjentar anbefalingen til tilreisende om å teste seg ved ankomst til Narvik. Han ber om at testingen avtales direkte med Narvik Bedriftshelsetjeneste innen man kommer til Narvik, og minst 2 dager før man planlegger å ta testen, da det for tiden er mange som testes. I perioden fra prøvetaking til testresultat foreligger, ber kommuneoverlegen om at tilreisende holder seg mest mulig i ro og viser særlig forsiktighet i forhold til de generelle smittevernregler og sosial kontakt.

Narvik kommune minner også om de generelle smittevernreglene:

  • Hold avstand
  • Hold  hendene rene
  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Hold nede antall personer du møter

Neste oppdatering kommer onsdag 13. januar kl. 13.00. Dersom det skulle oppstå nye tilfeller av smitte vil vi informere fortløpende.