Narvik kommunes kulturpris 2018

Klikk for stort bilde Årets kulturpris går til Groms plass

Groms plass har i en årrekke gledet byens befolkning med sin musikk og når både unge og gamle. Groms plass har holdt på i snart 20 år:

  • Starta på slutten av 1990-tallet
  • Samme besetning siden 2000
  • Første plate utgitt i 2001
  • 6 plateutgivelser, inkludert 1 LP og 4 singler
  • En rekke spille og festivalopptredener i Polen, Norge og Sverige

Det har vært 8 uker på Norsktoppen i 2004 med låten "Ta sjansen" og plata "Høvding Kafe" var en av ti utvalgte anmelderfavoritter i året 2006 i Dagbladet.

Tekstene er skrevet på Narvik dialekt og har både en lokal forankring, men samtidig universalt budskap. Folk utenfor Narvik kjenner seg igjen i tekstene fra prisvinner.

Flere av Groms plass sine utgivelser er produsert av Georg Buljo, Mari Boine, Ketil Bjørnstad og Odd Nordstoga. Prisvinnerne sitt sjette album «Båten Børst» ble sluppet høsten 2018 med Bill Booth som produsent og felespiller.
Groms plass er musikkanmeldt i internasjonale media som Warzaw Voice og Dziennik Polski  samt i en rekke av norsk riksmedia med fyldige omtaler. Vinterfestuka utnevnte Groms plass til Æresrallare 2007.

Groms plass har et stort hjerte, de har fått utmerkelse fra den polske Stat for kulturell innsats overfor polakker som kjempte for frigjøring og undertrykkelse under andre verdenskrig og frem til i dag.

Narvik kommune gratulerer årets kulturprisvinner!

Les mer om Narvik kommunes kulturpris