Student i Oslo? Nordnorsk student og elevhjem er et tilbud for deg

Nordnorsken er et tilbud for personer under utdanning i Oslo med adresse i Nord- Norge. 

Narvik kommune er en av tildelingskommunene i Nord-Norge. Det betyr at personer med adresse i Narvik kan søke om plass på Nordnorsken. Søknadsfrist for den kommunale tildelingen er 19. juni.

Det er 149 utleieenheter ved huset - fordelt på tre blokker. Du kan søke bolig gjennom hele året, men hovedinntaket og innflytt skjer hvert år den 15. august.

Alle må søke på nytt hvert år. Nordnorske søkere kan også søke om eventuelle ledige plasser hele året, og vil alltid bli prioritert.

Søknadsskjema er tilgjengelig på hjemmesidene til Nordnorsk Student og Elev hjem (NNSE):

Hjemmeside - NNSE.no

Telefon - 222 33 451

E-post: hybel@nnse.no 

Søknadsfrist på den kommunale tildeligen er 19. juni hvert år.

Nordnorsk Student og Elevhjem (NNSE), også kalt “Nordnorsken”, er et annerledes og veldig hyggelig hybelhus med sentral beliggenhet ved Ullevål Stadion i Oslo. Det er kort vei til buss og t-bane, marka og uendelige turmuligheter er rett rundt hjørnet og til sentrum tar det i underkant av ti minutter med offentlig transport. Bygget har 147 hybler i ulik størrelse. Som navnet tilsier, er dette et studenthjem som primært er rettet mot folk fra de tre nordligste fylkene. 

Nordnorsk Student- og Elevhjem ble bygget i 1960 og finansiert av Nordlændingernes forening og 42 nordnorske kommuner som da kjøpte tildelingsrett for studenter fra sin kommune. Idéen bak studenthjemmet var å sikre nordnorske studenter et hjem under studietiden i Oslo ettersom etterkrigstidens boligmarked var utfordrende. Dessuten var Nord-Norge delvis utbrent og måtte bygges opp igjen. Grunnleggeren, Nanna With, var medlem av Nasjonalhjelpens Finnmarkskomite og i 1945 startet hun sammen med sine gode hjelpere jobben med å opprette et studenthjem for nordlendinger i Oslo der de kunne bo rimelig mens de studerte. 15 år senere stod “Nordnorsken” ferdig!