Sommertur for eldre

Narvik Kommune ved Enhet Kultur og Aktivitetssenteret for eldre arrangerte sommertur denne uken. 

Turen var en kjempefin opplevelse med mange tilbakeblikk fra krigen og kampene like nord for Narvik. Vi begynte turen med et besøk ved Bjerkvik kirke, der Alf Jørgensen fortalte om kampene som skjedde i Bjerkvik. 

Vi fortsatte til krigsminnesmerkene ved Herjangshøyden og Øse, steder som minner oss om de tøffe kampene som fant sted i området. Disse stoppene ga oss mye å tenke på og satte virkelig historien i perspektiv.

Turen gikk videre til Nordnorsk Båtmuseum i Gratangen hvor Sverre Nordmo tok oss med på en historisk reise gjennom områdets krigshistorie og fortalte historier om de ulike båttypene som var i museumet. En lærerik og unik opplevelse fra en kunnskapsrik forteller!

Vi avsluttet dagen med middag på Lapphaugen Turiststasjon, der vi kunne snakke sammen og reflektere over alt vi hadde sett og lært den dagen.

 

Turen ble glimrende ledet av Trond Blomli som har enorme kunnskaper om lokalhistorie, både i fortid og nåtid og ikke minst ett glimt i øyet til enhver tid.

Nå ser vi frem til høstens tur, der vi håper på flere fine opplevelser og historiske øyeblikk sammen med våre deltakere.