Nå utvider vi populært tilbud også til Ballangen

Fallforebyggende trening starter nå opp også i Ballangen.

Hver uke trener grupper med eldre for å å forebygge skader i hverdagen - fallforebyggende trening. I år har vi utvidet fra en til to grupper i Narvik, og nå starter vi en tredje gruppe - i Ballangen.

Gruppene i Narvik er allerede fulltegnet, men foreløpig er det god plass på gruppene i Ballangen.

Enkle øvelser under kyndig veiledning av fysioterapeut sørger for blant annet bedre balanse. 

Ta kontakt!

Brukere eller pårørende kan ta kontakt med fysio- og ergoterapitjenesten på telefon 769 12 900, eller se vår hjemmeside for mer informasjon:

Fallforebyggende trening

- Fallforebyggende trening er et veldig bra tiltak, og et godt eksempel på at noen ganger er det lite som skal til for å gjøre en stor forskjell, sier fysioterapeut Mathias Børvik.

- Jeg gleder meg til å starte opp denne gruppen i Ballangen. Tilbudet er krever ikke mye av deltakerne, men kan utgjøre stor forskjell på livskvaliteten, sier Mathias Børvik.

En gang i uken skal han samle deltakere i dansesalen i flerbrukshallen i Ballangen. Oppstart er 13. mars, og treningene varer frem til slutten av mai, 10 treninger over 10 uker.

Du trenger ikke legeattest for å melde deg på til fallforebyggende gruppe. Brukere eller pårørende kan sende skriftlig henvendelse, eller ringe direkte til fysio- og ergoterapitjenesten på telefon 769 12 990.

Hvorfor fallforebyggende trening?

I Norge oppstår det mange lårhalsbrudd og underarmsbrudd årlig. Årsaken til økt risiko for beinbrudd ved økende alder er redusert beinmineraltetthet, dårligere balanse og dårligere evne til å korrigere ubalanse som følge av redusert muskelkraft.

Gjennom styrketrening kan de overnevnte nedsettelsene forsinkes eller forbedres betraktelig, med særlig tanke på beinmineraltetthet og balanse.