Informasjon om koronaviruset og smittesituasjonen

For til enhver tid oppdatert informasjon anbefaler vi nasjonale myndigheters sider:

Her registrerer du deg for koronavaksinering:

Digital registrering for vaksine

Vi oppfordrer innbyggerne til å registre seg for vaksinering digitalt, dette gjelder også helsepersonell.

Har du generelle spørsmål om korona/covid-19, som ikke dreier seg om du eller noen du står nær bør testes, ber vi deg besøke Folkehelseinstituttets nettsider eller å ringe den nasjonale infotelefonen på 815 55 015.

Myndighetenes nasjonale tiltak, råd og anbefalinger finner du her

Narvik kommunes koronakontor kan kontaktes på e-post: koronakontor@narvik.kommune.no

Spørsmål ang vaksinering kan sendes vaksine@narvik.kommune.no eller pr telefon på 769 13 410

Status smitte - 16. april.

Kommuneoverlegen melder at det ikke er registrert nye smittetilfeller siste døgn.

En person er gått ut av isolasjon.

Vi har dermed ingen i isolasjon og tre personer i smittekarantene i Narvik.

Vi har meldt om alle i smittekarantene tidligere.

Tallene for nye smittede, isolasjon og smittekarantene oppdateres vanligvis alle hverdager rundt 13.00.

Neste oppdatering om smittetilfeller vil komme mandag 19. april. Dersom det skulle oppstå nye smittetilfeller vil vi informere fortløpende.

Alle nyheter vedrørende smitte publiseres her, og under fanen koronanyheter:

Koronanyheter

Vaksinestatus pr. 16. april

Narvik kommune går over til å publisere vaksinetall utarbeidet av FHI.

Vi har til nå laget og publisert oversikt over egne tall.
I starten av vaksineringen har vi sendt inn tall både direkte til FHI elektronisk og manuelt. Disse tallene er nå oppdatert i den offisielle statistikken utarbeidet av FHI.

Vi har pr. 16. april, vaksinert 4264 personer med første dose og 1270 med andre dose. Totalt er det satt 5534 vaksinedoser.

FHI SYSVAK statistikkbank Narvik kommune

Vi gjør oppmerksom på at tidsintervallet mellom første og andre dose er økt fra tre til seks uker.  Det er FHI som har bestemt dette.

Vi er i gang med vaksineringen av aldersgruppen 65+, enkelte med høy risiko mellom 18 - 64 år og utvalgt helsepersonell. I disse gruppene foregår all registrering av satte vaksinedoser direkte til FHI elektronisk.

I neste uke mottar vi 666 doser og det kommer 498 doser i uke 17.

Du kan registrere deg for vaksinering allerede nå - men det vil gå noe tid før du får time.

Neste oppdatering av vaksinetallene publiseres på våre nettsider fredag 23. april

Les mer om koronavaksine her:

Koronavaksine

På Helsenorge.no finner du oppdatert informasjon til innbyggere:

Helsenorge.no

Folkehelseinstituttet har oppdaterte tall, nyheter og mer:
Se også siste oppdateringer i koronaveileder Koronaveileder

FHIs temaside

Regjeringen publiserer oppdatering av tiltakene og nyheter om koronasituasjonen:

Regjeringen.no

Både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har egne sider med informasjon for helsepersonell:

FHI for helsepersonell

Helsedirektoratet for helsepersonell

Registrere deg i koronavaksinekø ?