Batterijakten 2019

Miljøagentene arrangerer Batterijakten fra 11. til 31. mars 2019. Batterijakten er en klassekonkurranse for hele Norges fjerdeklassinger, hvor elevene skal samle inn brukte batterier og levere dem til gjenvinning. Vi håper fjerdeklassingene i nettopp din kommune ønsker å være med.

Kampanjen skal bidra til et større miljøengasjement i skole og lokalsamfunn, og er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur og Varta.

Miljøagentene arrangerer Batterijakten for syvende gang og i år har vi fått med oss tidligere Newton-programleder Stian Sandø, og vi gleder oss til å sette i gang med vårens store skoleaksjon for miljøet!

For mer informasjon og påmelding gå inn på batterijakten.no

 

Informasjon om konkurransen

I Batterijakten skal elevene samle inn brukte batterier, og sørge for at de gjenvinnes i stedet for at de havner i søpla, eller enda verre – i naturen. Alle som melder seg på konkurransen vil motta innsamlingsposer til hver elev, teip til å teipe poler på batteriene og en plakat til klasserommet for å holde orden på hvor mye dere har samlet inn. Vi vil også tilgjengeliggjøre «Den lille batteriskolen» slik at du som lærer enkelt kan bruke batterijakten i undervisningen. Alle som deltar får diplom og de beste batterijegerne vinner pengepremier som kommer hele klassen til gode!

I år får hovedvinneren 30.000 kroner som vi oppfordrer til å bruke på miljøformål/å bygge samhold i klassen. Hver uke premierer vi kreativitet og engasjement gjennom en bildekonkurranse på nettsiden. Alle kan vinne bildekonkurransen uavhengig av antall batterier klassen har samlet inn. I tillegg kårer vi fylkesvinnere som mottar miljøfremmende utstyr fra Clas Ohlson.

I fjor samlet vinnerklassen inn vanvittige 3,5 tonn batterier! I år har vi innført nye regler for å forhindre at “det tar helt av” blant barn og foreldre. I hovedkonkurransen er det nå satt et maksimalt tak for innsamling av batterier og det er mulig å samle flere poeng direkte fra klasserommet. Les om de nye reglene på premiesiden eller se generelle regler for mer informasjon.

Det er gratis å være med på Batterijakten. Det eneste som kreves, er ditt og elevenes engasjement. Konkurransen gir elevene muligheten til å lære mer om gjenvinning og hvordan vi kan ta vare på jordens ressurser.