VM-søknad leveres FIS om 2 år

Norges Skiforbund og Narvik kommune leverer den internasjonale søknaden om alpin-VM til FIS, det internasjonale Skiforbundet, innen mai 2021.
Ett år etterpå, i mai 2022, vil FIS beslutte hvor VM alpint 2027 skal arrangeres.

Den nordnorske VM-søknaden fikk enstemmig tilslutning i styret i Norges Skiforbund i slutten av november 2018.

Nå skal «Narvik 2027 AS» reorganiseres av forbundet, kommunen og det nordnorske miljøet i fellesskap; organisasjonen skal rigges for å fremme søknaden internasjonalt. Samtidig skal investeringene og utviklingen av anlegget i Narvik fortsette.

Allerede øker arrangements-aktiviteten. 5. til 15. mars 2020 blir junior-VM arrangert i Narvik. 600 løpere og ledere vil delta, og det trengs 300 frivillige.

Videre planlegges det FIS-renn og Europacup-renn fremover. Hvis Nord-Norge med Narvik som arrangørsted blir tildelt VM, vil også World Cup-finalen året før blir arrangert i nord.

Uavhengig av VM fortsetter eierne Stiftelsen Forte Narvik og kommunens eiendomsselskap Narvikgården utbyggingen av Narvikfjellet. Ny gondol, nytt parkeringsanlegg og et nytt sentrumsråde åpner nå i vinter.

Narvikfjellet skal være et helårlig og familievennlig reiselivsmål, for blant annet langrenn, alpint, sykling, turgåing, og det planlegges en feriepark.

Se YouYube film VM Alpint Nord-Norge 2027 Narvik

Følg Alpint VM Nord-Norge her på Facebook Narvik 2017