Kommuneplanens arealdel 2017-2028

Kommuneplanens arealdel 2017-2028, - 2.gangs behandling med merknadsbehandling

Det ble i Narvik bystyre den 02.02.2017 sak 005/17, kommuneplanens arealdel 2017-2028 – 2.gangs behandling med merknadsbehandling, gjort følgende vedtak:

 

  1. Med hjemmel i plan og bygningslovens § 11-15 vedtar Narvik bystyre Kommuneplanens arealdel 2017-2028 med følgende innhold:
  • Merknadsbehandling
  • Planbeskrivelse
  • Bestemmelser og retningslinjer
  • Plankart
  • Konsekvensutredning
  • Temaplan for kulturminner
  • Estetisk veileder

Planen erstatter kommunedelplan for Narvikhalvøya fra 2011, kommunedelplan for kystsonen stadfestet i departementet i 2014 og kommuneplanens arealdel 

fra 2005.

2.  Rådmannen får fullmakt til å gjøre redaksjonelle endringer i plandokumentene etter vedtak.

3.  Bystyret ber Rådmannen utarbeide en strategi for indre havn som bygger på handel- og næringsanalysen fra 2015. Bystyret ber rådmannen presentere videre prosjektplan innen utgangen av september 2017.

 

4. Bystyret stiller seg positiv til prosjektet «ny industri i Nord» i regi av Sintef Nord, og arbeidet knyttet til en fremtidig sjømathub i Narvik.

 

5. Bystyret ber rådmannen igangsette en planprosess innen 2017 for utarbeidelse

    av en områdeplan mellom Ankenes småbåthavn og Jektnes. Formålet med planprosessen er vurdere
   og tilrettelegge for utfylling av næringsareal innenfor denne avgrensingen.

 

Begrunnelse:

Ved å igangsette en planprosess for utarbeidelse av en områdeplan vil vi få muligheten til å se på alternative næringsarealer på Ankenes. På denne måten får bystyret en bedre og bredere beslutningsgrunnlag for utvikling av næringsarealer på Ankenes.

6. Administrasjonen bes utrede fremtidig etablering av nasjonalpark i området Bukkedalen, Nævra og Rundfjellet. Administrasjonen kommer tilbake til bystyret i egen sak i løpet av 2018.Kommunestyrets vedtak om kommuneplan kan ikke påklages jf. Plan- og bygningslovens § 11-16.

Planforslaget vil bli tilgjengelig på kommunens hjemmesider 

www.narvik.kommune.no

 

Spørsmål vedrørende planen og vedtaket kan rettes til:

Enhetsleder Marianne Dobak Kvensjø tlf: 769 13 519, e-mail

marianne.dobak.kvensjo@narvik.kommune.no Arealplanlegger Ingrid Sværd 

Pedersen tlf: 769 13 512, e-mail ingrid.pedersen@narvik.kommune.no

 

Se alle dokumenter i saken: Kommuneplanens arealdel 2017-2028, - 2.gangs behandling med merknadsbehandling

 

Publisert08.03.2017 09:30

Kommuneplanens arealdel 2016-2028 - offentlig ettersyn

Publisert 07.03.2017

 

 

Komite for plan og næring vedtok den 03.12.15 i sak 41/15 å legge kommuneplanens arealdel 2016-2028 ut til offentlig ettersyn og at den skal sendes på høring. 

Kommuneplanens arealdel skal vise sammenhengen mellom framtidig samfunnsutvikling og arealbruk. Kommuneplanens arealdel angir hovedtrekkene i arealdisponeringen og rammer og betingelser for hvilke nye tiltak og ny arealbruk som skal settes i verk, samt hvilke viktige hensyn som må ivaretas ved disponeringen av arealene.

I vedtatte planprogram er det tre fokusområder. Disse er

  • Øyjord
  • Næringsarealer 
  • Nye Narvik havn 

Merknader/synspunkter sendes innen 17. februar 2016 til Narvik kommune, postboks 64, 8501 Narvik, som e-post til postmottak@narvik.kommune.no eller benytt vårt elektroniske skjema Høringsuttalelse - Kommuneplanens arealdel 2016-2028.

Vi ber om at merknaden merkes  "merknad til kommuneplanens arealdel, sak 14/1861"  Vi ber også om at merknaden er så konkret som mulig.

 

For spørsmål i saken kan Ingrid Sværd Pedersen kontaktes på epost ingrid.pedersen@narvik.kommune.no eller Marianne Dobak Kvensjø på epost marianne.dobak.kvensjo@narvik.kommune.no

 

Planforslaget er lagt ut til gjennomlesning på Narvik bibliotek, i Servicetorget på
rådhuset (Havnens Hus 2. et.), hos enhet Areal- og samfunnsutvikling (Teknisk rådhus 3. et.) og her på nettsiden vår:

Narvik Havn KF sitt innspill til arealplanen; «Nye Narvik Havn – overordnede infrastrukturløsninger»

Publisert 28.09.2015

 

Narvik kommune ved enhet Areal- og samfunnsutvikling har mottatt Narvik Havn KF sitt innspill til arealplanen Nye Narvik Havn – overordnede infrastrukturløsninger».

Narvik havn KF har over tid jobbet med prosjektet Nye Narvik havn. Prosjektet startet opp høsten 2012 med bakgrunn i kommunestyrets vedtak 23.09.2010 i sak 072/10 om å finne ny permanent lokalisering av malmterminalen til Northland Resources.

Northland Resources etablering på Narvikterminalen skulle være midlertidig i 10 år, til 2023, med opsjon til 2028 ved behov. Bystyret trakk opp retningslinjer for arbeidet med «Nye Narvik havn» gjennom vedtak den 20.06.2013 i sak 055/13. 

Narvik kommune, Narvik Havn KF, Narvikgården AS og utviklingsselskapet Futurum AS har i samarbeid med de statlige etatene Jernbaneverket, Statens Vegvesen og Kystverket gjennomført prosjektet Nye Narvik Havn. I møter mellom næringslivet, statlige og kommunale etater, og i åpne dialogkonferanser med over 200 deltakere fra kommune, region og fylkeskommunen, er det gjennomført et omfattende arbeid for å finne gode terminalløsninger for mineraler-/malm og gods (containere). Bystyret har behandlet flere delrapporter- og har vært løpende orientert om status i arbeidet. Det har vært ett møte med berørte grunneiere i Håkvik/Skjomnes. Grunneierne er invitert til et nytt møte for å bli orientert om sluttrapporten. Influensområde til Narvik havn er regionen med Nordkalotten/Barents.

Narvik havn har ikke tilgang på arealer til langsiktig utvikling av malm-/mineralhavn og/eller containerhavn med tilhørende logistikk- og næringsarealer. Det ville ikke være hensiktsmessig av resursmessige hensyn å gjennomføre to parallelle prosesser, en for mineral/malm- og en for containerhavn. Narvik Havn besluttet derfor å samkjøre disse utredningene i ett prosjekt, kalt «Nye Narvik Havn».

Havnestyret gjorde den 21.09.15 følgende vedtak :

«Narvik Havnestyre ber kommunen ta inn sluttrapporten «Nye Narvik Havn – overordnede infrastrukturløsninger», i arbeidet med kommuneplanens arealdel.

Håkvik/Skjomnes er det eneste arealet i Narvikregionen som kan tilknyttes jernbane, havn og hovedveinett og som i tillegg har tilstrekkelig areal til containerterminal med tilhørende logistikk- og næringsarealer. Håkvik/Skjomnes er en forutsetning for utvikling av Narvik som logistikk-knutepunkt.

Kommunen bes prioritere infrastrukturtilknytningen til «Nye Narvik havn» i NTP 2018-2029.

  • Mineral-/malmterminal på Narvikterminalen, Skarveneset
  • Mineral-/malmterminal på Grindjord ved behov for økt kapasitet utover maksimal kapasitet på Narvikterminalen, Skarveneset.
  • Mineral-/malmterminal i Grunstadvika opprettholdes som alternativ til Grindjord i kommunedelplanen. Malmterminal kan etableres enten på Grindjord eller i Grunstadvika.
  • Containerterminal med tilhørende logistikk- og næringsarealer i området Håkvik/Skjomnes»

Det er sammen med innspillet innlevert omfattende dokumentasjon. Sammen med innspillet fra Narvik Havn KF vurderes det nå en helhetlig ny havnestruktur.