Friluftsliv

Friluftsliv - Klikk for stort bilde

Turmulighetene rundt Narvik er uendelige sommer som vinter, Narviks storslagne natur med fjell og fjorder byr deg toppturer opp til 1500 meters høyde, lange turer i Narvikfjellene, alpine utfordringer i verdensklasse rett utenfor stuedøra og tilrettelagte turløyper i nærmiljøet for det enkle friluftslivet.

I vår region samarbeider kommunene i Ofoten og Sør-Troms om en rekke felles aktiviteter og tiltak i regi av Midtre Hålogaland friluftsråd.

Det tidligere Ofoten friluftsråd har gjennom år samarbeidet med et nettverk av grunnskoler med mål om å utvikle helsefremmende skoler og har utarbeidet en handlingsplan 2015 - 2018. «Natur som kilde til helse og livskvalitet» er tittelen på denne nye Friluftsmeldinga.

 Friluftsrådet låner bl.a. ut utstyr til friluftsliv.

Organisasjonen Narvik og Omegn Turistforening (NOT) tilbyr et flott turnett med merkede ruter og trivelige hytter. Turområdet strekker seg fra svensk villmark fra Bjørnfjell i nord til Hellemobotn i Tysfjord i sør og NOT har 29 hytter på 15 forskjellige steder i fjellet. Foreningen arrangerer også fellesturer. Turistforeningen har i tillegg en egen barne- og familiegruppe, Barnas Turlag og ungdomsgruppa NOT-U.

I Narvik og omegn er det gode forhold for småvilt- og storviltjakt,og svært gode forhold for både havfiske og fiske i elver og vann på norsk og svensk side av grensen. Narvik og Omegn Jeger- og Fiskerforening (NOJFF) arbeider for å fremme jakt- og fiskeinteresser.

Sist endret 23.06.2016
Fant du det du lette etter?

Nyttige telefonnummer

 Legevakt                                        116 117
► Vann- og avløpsvakt                 901 16 300

► Barnevern, vakttelefon            909 84 500

 Brann                                                     110
 Politi                                                       112
 Ambulanse                                            113

Flere nød- og vakttelefoner 

Narvik kommune | Havnegata 2 | Postboks 64, 8501Narvik  | Telefon: 76 91 20 00 | Faks: 76 91 20 01 | Org.nr:  959 469 059
Nød- og vakttelefoner    
postmottak@narvik.kommune.no

Ansvarlig redaktør: Nicola Mulryan

© Narvik kommune  | CMS/Design: Acos AS