Trenger du som barn eller ungdom hjelp til å takle utfordringene i hverdagen?

SMIL gruppe Narvik - Klikk for stort bilde Syns du det er vanskelig å takle hverdagen med psykisk helse, fysisk helse eller rusproblematikk hos noen som står deg nært?

Neste oppstart av SMIL -gruppe er høsten 2019

Er du mellom 10 og 18 år? Da bør du lese videre.

Føler du deg bekymret for moren eller faren din? Kanskje du opplever å ha det annerledes og vanskelig hjemme, uten at du forteller det til noen. Tenker du at det er din skyld?

Hvem kan delta i SMIL gruppe?

Du som har foreldre, foresatte eller andre i nær familie (f eks. søsken eller besteforeldre) som sliter med psykisk helse (eks: depresjon eller angst), fysisk helse (eks: kreft eller muskel-og skjelettplager) eller rus (eks: narkotika, piller eller alkohol).

Hva skjer i en SMIL gruppe?

Det samtales om ukas ”topp og bunn”. Vi lager mat sammen og spiser. Hver gang snakker vi om et bestemt tema:
som for eksempel:

• hva skjer når mor eller far er syk
  • hva er psykisk helse
  • hva er rus
  • hva er en familie
  • hva er følelser
  • hva er selvbilde

Praktisk informasjon:

SMIL forutsetter foreldresamarbeid og åpenhet om situasjon

• hver samling varer to timer
  • kurset vil foregå i sentrum av Narvik
  • familiesamling første og siste samling
  • 10 gruppesamlinger
  • når du har sendt påmelding, tar vi kontakt og avtaler en oppstartssamtale

Vi har taushetsplikt som kursledere og deltakerne har taushetsplikt om hva som sies i gruppen.

En forutsetning for deltakelse på SMIL er foreldresamarbeid, derfor vil også foresatte kunne veilede og hjelpe ungdommen med å kunne melde seg på. Foresatte må være enig
i at ungdommen deltar.

Påmelding til SMIL-kurs

Last ned påmeldingsskjema her Påmelding til SMIL-kurs (PDF, 122 kB) eller ta kontakt med oss på telefon
76 96 86 72 eller 900 27 633 hvis du trenger hjelp til å fylle ut påmeldingsskjema eller har spørsmål eller bekymringer.

Skriv ut påmeldingsskjema og lever til Ressursteamet, Kongensgate 49- inngang/postkasse i Kinobakken.
Eller send til postadresse
Narvik Kommune
Ressursteamet
Postboks 64,
8501 Narvik

Det å møte andre som er i samme situasjon er viktig for hver ungdom! Og sist men ikke minst, så sier de som har deltatt følgende:

”Jeg har lært mye om meg selv”.
“Jeg fikk meg mange nye venner”
“Det var fint å se at andre har det som meg”

Les mer om SMIL- styrket mestring i livet