Lindrende behandling, også kalt palliativ behandling, er å gi best mulig symptomlindring, pleie og omsorg, til de som lever med en uhelbredelig sykdom.
På Lindrende enhet på Furumoen sykehjem ønsker vi å gi et tilbud om lindrende omsorg og behandling til alvorlig syke pasienter. Det er en behandling som handler om mye mer enn det rent medisinske. Tiltakene retter seg ikke mot det å gjøre noen frisk, men hva som kan gjøres for å hjelpe og støtte pasient og pårørende i den vanskelige tiden.
Lindrende plasser
Furumoen sykehjem åpnet i 2007 og har 108 plasser herav 12 korttidsplasser.Korttidsenheten er en enhet med felles stue og kjøkken (Avd. 3D).
På avdelingen er det opprettet 3 plasser med tilbud spesielt tilrettelagt for alvorlig syke pasienter og deres pårørende.
Personalet har fått kompetanseheving i lindrende behandling og det er kreftsyke- pleier og palliativ sykepleier tilknyttet avdelingen. Det er også et nært samarbeid med palliativt team ved UNN Narvik.
Hva er palliativ sykepleie?
Vi prøver å følge WHO’s definisjon på palliasjon:
”Aktiv behandling, pleie og omsorg for pasienter med en uhelbredelig syk- dom og kort forventet levetid. Lindring av
pasientens fysiske smerter og andre plagsomme symptomer står sentralt, sammen med tiltak rettet mot psykiske, sosiale og åndelige/ eksistensielle problemer. Målet med all behandling, pleie og omsorg er å gi pasienten og familien best mulig livskvalitet.”
Vi har gode metoder som er utviklet for å lindre smerte og andre symptomer og ubehag som kan følge i et slikt sykdomsforløp. Smerte er et sammensatt fenomen, som ikke bare oppleves fysisk. Sorg og tapsfølelse kan være en del av pasientens plager. I tillegg kommer smerten av å bli frarøvet sitt vanlige liv.
Humor, den gode samtale, varme omgivelser og god mat er også en form for smertelindring. Ditt behov er vårt fyrtårn, og vi ønsker å bidra til at livet ditt blir så rikt og meningsfylt som mulig, til tross for alvorlig sykdom.
Hva ønsker vi å tilby deg og din familie?
- gi optimal symptomlindring, arbeide symptomforebyggende, samt gi annen støtte, hjelp og veiledning til pasienten og dens pårørende
- individuelle behov i fokus
- god livskvalitet og verdighet
- tilrettelegge i samarbeid med hjemmetjenesten slik at du har
- mulighet til å være hjemme så lenge som mulig
- oppfølging av pårørende
Hvem kan søke?
- tilhørende Narvik kommune
- medisinsk tilstand avklart
- all kurativ behandling avsluttet
- behov for personell med høyere kompetanse
Hva koster det?
Korttidsopphold i institusjon er en betalingspliktig tjeneste, kontakt tildelingskontoret for veiledende priser.
Hvordan søker jeg?
Du kan søke selv eller du kan be andre pårørende hjelpe deg med søknaden. Søknadsskjema om helse- og omsorgstjenester kan hentes i servicetorget 1. etasje, Narvik rådhus, kongens gate 45. eller du kan laste den ned fra her Søknad om helse- og omsorgstjenester
Husk! Ikke send sensitive personopplysninger i e-post.
Trenger du hjelp til utfylling av søknaden kan du ta kontakt med tildelingskontoret på telefon, 76 91 35 90. Telefontid og åpningstid mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00.