Helsepersonell i Narvik får AstraZeneca-vaksine

Klikk for stort bildeI uke 8 får Narvik kommune 200 doser med AstraZeneca-vaksinen, og Folkehelseinstituttet har bestemt at vaksinedosene skal brukes til helsepersonell.

Til nå har alle som er vaksinert mot covid-19 fått vaksinen fra Pfizer. Koronavaksinen fra AstraZeneca som nå kommer, er anbefalt til personer under 65 år uten særlig høy risiko for alvorlig sykdom og til helsepersonell.

Også UNN Narvik får en leveranse med ca. 200 doser AstraZeneca-vaksine i uke 8, og disse dosene skal gis til ansatte på sykehuset.  

AstraZeneca-vaksinen gis ikke til de over 65 år fordi dokumentasjonen for eldre er mangelfull. Helsepersonell som er 65 år eller eldre, eller som har en underliggende sykdom som gjør at de er i prioriteringsgruppe 4, vil fortsatt få Pfizer-vaksine.

Alle de 200 dosene AstraZeneca-vaksine som kommer til Narvik kommune i uke 8 vil bli tilbudt helsepersonell. Folkehelseinstituttet (FHI) har bestemt at det skal skje selv om man bruker mer enn 20 % av totalt antall nye doser til kommunen. Vanligvis er ordningen slik at inntil 20 % av vaksinedosene som kommer til kommunen skal tilbys helsepersonell i primærhelsetjenesten.

Det er ikke bestemt når innbyggere under 65 år skal få tilbud om AstraZeneca-vaksinen. FHI jobber med en langsiktig leveringsplan.

På Folkehelseinstituttets hjemmesider får du også mer informasjon om vaksinene som brukes mot covid-19. Der finner du også informasjon på flere språk og som PDF.

Her er informasjon om vaksinen fra AstraZeneca.

Her er informasjon om vaksinen fra BioNTech og Pfizer.