Bli med som aktivitetsvenn!

Hvordan kan noe hyggelig bli enda hyggeligere? Å være aktivitetsvenn er enkelt. Du trenger bare å gjøre noe du liker sammen med noen med demens.

Hva er en aktivitetsvenn?

Som frivillig aktivitetsvenn blir du koblet med en person med demens som har samme interesser som deg. Dere gjør ting dere liker. Målet er at tiden dere er sammen skal være til glede for begge.

Hva kreves av deg som aktivitetsvenn?

Du trenger ingen spesielle kunnskaper eller egenskaper, du trenger egentlig bare å være deg selv. Før du starter opp går du gjennom et kurs, og hele perioden vil du ha et støtteapparat med erfaring og kompetanse i ryggen.

Det eneste som kreves er tiden din, og at du ønsker å kunne bruke den til noe meningsfylt samtidig som du blir kjent med et nytt menneske. Dere tilbringer tid sammen så ofte du ønsker, men minst fire timer i måneden.

Vi er 32 damer og 5 menn fordelt på våre sykehjem. Vi har turgruppe, vi trimmer, synger, leser avisen, og slår en prat over en kopp kaffe.

Gi 1 time i uka av din tid. Vi sørger for kurs og tilrettelegging, og reiser du bort gir du bare beskjed.

Hva skjer etter at du har meldt deg som aktivitetsvenn?

Når du melder deg som aktivitetsvenn får du tilbud gratis kurs. På kurset lærer du om demens, kommunikasjon og rollen som aktivitetsvenn. Vi spør deg om dine interesser og kobler deg til noen som har samme interesser som deg. Dette gjør vi fordi personlige interesser og kjemi er viktig for at dere begge skal få glede av å tilbringe tid sammen.

Du får også en kontaktperson som er tilgjengelig for spørsmål du måtte få underveis, og du får tilbud om veiledning i fellesskap med andre aktivitetsvenner.

Utsagn fra aktivitetsvenner

"At jeg ikke ble med på dette før!"
"Det gir så mye og koster så lite"
"Jeg føler dørene på sykehjemmet har åpnet seg"

Ta kontakt og bli med!

Aktivitetsvenn-koordinator, Signy Strøm.
Telefon: 76 91 33 19 eller send e-post signy.strom@narvik.kommune.no

Leder Narvik demensforening Anne-Lise Christensen
Telefon: 970 43 154 eller send e-post ann-lic@narvik.kommue.no

Klikk for stort bilde