Kommunale avgifter for næringslivet og bedrifter - mulighet for utsettelser

Klikk for stort bildePolitisk nivå ble orientert om Narvik kommunes arbeid opp mot næringslivet på møtet 26. mars.  Narvik kommune iverksetter nå et avbøtende tiltak for det private næringslivet i vår kommune.

Over natten har inntektsgrunnlaget for store deler av næringslivet forsvunnet.

Vi som samfunn er i en spesiell situasjon. Barnehager, skoler og en lang rekke offentlige og private virksomheter er stengt.

Bedrifter som har likviditetsproblemer i forbindelse med korona-situasjonen kan søke om betalingsutsettelse på andre termin av de kommunale avgiftene og eiendomsskatten.

Her finner du søknadsskjemaet.

Tilbudet er ment til de bedriftene som er hardest rammet økonomisk, og Narvik kommune oppfordrer de bedriftene som ikke virkelig må søke om utsettelse, om å avstå fra å søke om betalingsutsettelse.

Dette er altså ment for et tiltak for de som trenger det mest. Narvik kommune vil anmode gårdeiere som benytter seg av denne muligheten til å gå i dialog med sine leietakere som er hardt rammet i form av enten stengte dører eller yrkesforbud.

Samleside for informasjon om næringsliv og jobb relatert til korona-situasjonen.