Trenger du som ungdom hjelp til å takle utfordringene i hverdagen?

SMIL gruppe Narvik - Klikk for stort bilde Syns du det er vanskelig å takle hverdagen med psykisk helse, fysisk helse eller rusproblematikk hos noen som står deg nært?

Er du mellom 13 og 18 år? Da bør du lese videre.

Føler du deg bekymret for moren eller faren din? Kanskje du opplever å ha det annerledes og vanskelig hjemme, uten at du forteller det til noen. Tenker du at det er din skyld?

Det startes opp  SMIL gruppe den 16. oktober 2018 i Narvik. SMIL gruppe er gratis!

Hvem kan delta i SMIL gruppe?

Du som har foreldre, foresatte eller andre i nær familie (f eks. søsken eller besteforeldre) som sliter med psykisk helse (eks: depresjon eller angst), fysisk helse (eks: kreft eller muskel-og skjelettplager) eller rus (eks: narkotika, piller eller alkohol).

Hva skjer i en SMIL gruppe?

Det samtales om ukas ”topp og bunn”. Vi lager mat sammen og spiser. Hver gang snakker vi om et bestemt tema:
som for eksempel:

• hva skjer når mor eller far er syk
  • hva er psykisk helse
  • hva er rus
  • hva er en familie
  • hva er følelser
  • hva er selvbilde

Praktisk informasjon:

SMIL forutsetter foreldresamarbeid og åpenhet om situasjon

• hver samling varer to timer
  • kurset vil foregå i sentrum av Narvik
  • familiesamling første og siste samling
  • 10 gruppesamlinger
  • gruppen vil foregå på tirsdager med oppstart 16.oktober fra kl. 14.30-16.30. (vi vet at skolen har forskjellig slutt tidspunkt, vi er fleksibel på starttidspunkt)
  • når du har sendt påmelding, tar vi kontakt og avtaler en oppstartssamtale

Vi har taushetsplikt som kursledere og deltakerne har taushetsplikt om hva som sies i gruppen.

En forutsetning for deltakelse på SMIL er foreldresamarbeid, derfor vil også foresatte kunne veilede og hjelpe ungdommen med å kunne melde seg på. Foresatte må være enig
i at ungdommen deltar.

Påmelding til SMIL-kurs

Last ned påmeldingsskjema her Påmelding til SMIL-kurs (PDF, 122 kB) eller ta kontakt med oss på telefon  76 96 86 72 eller 900 27 633 hvis du trenger hjelp til å fylle ut påmeldingsskjema eller har spørsmål eller bekymringer.

Skriv ut påmeldingsskjema og lever til Ressursteamet, Kongensgate 49- inngang/postkasse i Kinobakken.

Eller send til adresse:
Narvik Kommune
Ressursteamet
Postboks 64,
8501 Narvik

Det å møte andre som er i samme situasjon er viktig for hver ungdom! Og sist men ikke minst, så sier de som har deltatt følgende:

”Jeg har lært mye om meg selv”.
“Jeg fikk meg mange nye venner”
“Det var fint å se at andre har det som meg”

For mer informasjon se Ressursteamet eller les mer om SMIL- styrket mestring i livet

► Vakttelefon VILT NARVIK   + 47 952 26 767