Stortings- og sametingsvalget 2017

Valg 2017 - Klikk for stort bildeValg 2017 Valg og gjennomføring

Valgkort sendt i retur

Flere valgkort er sendt i retur til kommunen.

Det er nylig blitt sendt ut valgkort fra Valgdirektoratet, foran høstens stortings- og sametingsvalg.
Valgkortene er basert på adresser i Folkeregistret. Dersom adressene ikke stemmer, blir valgkortene sendt i retur
til kommunen. Narvik kommune har derfor nå mottatt flere valgkort.
Valgkortene kan hentes på rådhuset i servicetorget.

Det er viktig å påpeke at man ikke trenger valgkort for å stemme. Det eneste man trenger er gyldig legitimasjon med bilde.

Valgdagen for stortings- og sametingsvalget 2017 er mandag 11. september. I Narvik kommune er det også valgdag søndag.

Valgsekretariatet

Når er valgdagen?

Valgdagen for stortingsvalget er mandag 11. september 2017. Mange kommuner holder også valg søndag 10. september.

Hvem har stemmerett?

• Norske statsborgere som har fylt 18 år innen utgangen av 2017, og som noen gang har vært registrert som bosatt i Norge. Det er uten betydning om de er registrert som bosatt i utlandet på valgdagen.

Alle som skal stemme, må være innført i manntallet. Manntallet er oversikten over de som har stemmerett i kommunen. Du står i manntallet i den kommunen der du var registrert i folkeregisteret som bosatt 30. juni 2017. Har du flyttet, er det fortsatt adressen 30. juni som avgjør i hvilken kommune du har stemmerett.

Søke om å stemme hjemme

Syke og uføre kan søke kommunen om å få forhåndsstemme hjemme, se Stemme hjemme?

Les mer om:

Står du i manntallet?

Forhåndsstemmegivning

Stemme hjemme?

Informasjon om valget publiseres fortløpende i valgportalen; valg.no

Flere nød- og vakttelefoner

Narvik kommune | Havnegata 2 | Postboks 64, 8501Narvik  | Telefon: 76 91 20 00 | Faks: 76 91 20 01 | Org.nr:  959 469 059

Ansvarlig redaktør: Nicola Mulryan