Sammenslåing av Parken og Framnes ungdomsskoler

Bystyrets vedtak om sammenslåing av Parken og Framnes ungdomsskoler skal gjennomføres fra skoleåret 2017/2018.

Det har vært jobbet med flere lokaliseringsalternativ for den sammenslåtte skolen mens det planlegges for nytt skolebygg på tomta til Parken ungdomsskole. Det er nå besluttet at de to skolene samles på Framnes ungdomsskole så raskt som det er praktisk gjennomførbart. Valgte løsning skal ivareta elever og ansattes ønsker om minst mulig flyttebelastning.

Publisert av Nicola Mulryan. .

Beslutningen henger sammen med at man ikke ønsker drift på Parken ungdomsskole når fremtidig ungdomsskole skal bygges og at man ønsker arbeidet med ny ungdomsskole påbegynt så raskt som mulig. Sammenslåingen er også en viktig forutsetning for delfinansiering av nytt skolebygg.

Klassesammensetting skal for skoleåret 2017/18 så langt det er hensiktsmessig være uendret, og vil først og fremst bygge på pedagogiske vurderinger som fremmer et godt læringsmiljø.

Løpende informasjon vil bli gitt direkte til elever, foresatte og FAU fra skolene gjennom møter og skriftlig informasjon. Også for elever som skal begynne på ungdomsskolen til høsten vil det bli gitt nærmere informasjon.

Status og vedtak:

• En ledelse for den samlede skolen etableres snarest.
  • Det planlegges for samlokalisering på Framnes med etablering av modulbygg med god standard (TEK10 standard).
  • Modulbygget vil bli større enn minimumskrav til areal. Dette for å ivareta elever og ansatte på en god måte.
  • Praktisk klargjøring for byggeprosjekt på Parken skal starte snarest slik at fremtidig skolebygg kan stå ferdig så rask som mulig.

Ny fremtidig ungdomsskole for sentrum vil bli etablert der Parken ungdomsskole er i dag. Saken sendes på høring i mars. Etter planen skal bystyret i sitt junimøte bestemme om fremtidig ungdomsskole i sentrum også skal dimensjoneres for elever som i dag sokner til Ankenes og Bjerkvik. Det planlegges å kunne åpne den nye skolen fra skoleåret 2020/2021.

Narvik kommune

Lars Norman Andersen, Kommunalsjef                                        Randi Randal, Kommunalsjef
Åshild Amundsen, Rektor                                                              Gunnar Gamst, Rektor

Flere nød- og vakttelefoner