Wenche Folberg årets kvinnelige leder

Rådmann Wenche Folberg er årets kvinnelige leder. - Klikk for stort bilde

I dag 09.2.2017 ble Narvik kommunes rådmann, Wenche Folberg kåret til årets kvinnelige leder under Opptur-arrangementet 2017. Dette er vel fortjent og vi stiller oss bak og gratulerer vår toppleder med en særdeles fortjent pris. Herved sendes en gratulasjon fra oss alle i Narvik kommune til Wenche Folberg:

Vinneren av prisen står stødig til tross for at hennes stilling kan sies å være en «uriaspost».
  • Hun har en master i ledelse og bachelor i økonomi.
  • Hun er en tilflytter, men har «stått han av» som en ekte nordlending og en tydelig, dyktig og rettferdig leder.
  • Hun ser folk og rettleder der det er behov.
  • Hun har med sin kompetanse og lederstil bevist at en krevende omstilling kan gi gode resultater.

Formålet med prisen er å sette fokus på godt lederskap og gi inspirasjon til utvikling av gode kvinnelige ledere.

KRITERIER

Gjelder både privat og offentlig sektor

Minst 3 års fartstid som leder

Kan være i lederposisjon på ulike nivåer.

Juryen består av styret i Kvinnenettverk Narvikregionen.

Publisert av Per Jakobsen. Sist endret 21.02.2017

Publisert 08.02.2017
arn2.jpg

Narvik, vær klar 10. august!

Narvik kommune er igjen valgt ut som vertskommune for
Arctic Race of Norway!

Publisert 30.01.2017
Avtaleseremoni i Kikinda 2017

Femti år etter den første vennskapsavtalen mellom byen Kikinda i Serbia og Narvik ble inngått i 1966 signerte ordfører i Kikinda, Pavle Markov og varaordfører i Narvik, Geir-Ketil Hansen en fornyet vennskapsavtale mellom de to byene. Signeringen ble gjort under en høytidelig seremoni i rådhuset i Kikinda den 25. januar 2017.

Den opprinnelige avtalen kom i stand på bakgrunn av at mange innbyggere fra Kikinda var fanger i den tyske fangeleiren i Beisfjord under andre verdenskrig. Svært mange av fangene døde, men de som overlevde ønsket å opprette en vennskapsavtale i takknemlighet for den godhet og hjelp de fikk fra sivilbefolkningen. Begge ordførerene understreket dette som et fortsatt grunnlag for avtalen.

I sin tale understreket ordfører Markov det gode forholdet byene har hatt og at resigneringen representerer et ønske om å styrke dette samarbeidet til glede for begge kommunene.

Geir-Ketil Hansen sa i sin tale at det at resigneringen finner sted med representanter fra Vojvodina, Nordland fylkeskommune og flere andre Nordlandskommuner vil styrke avtalen ytterligere. Hansen understreket videre viktigheten av at det også i fremtiden blir viktig å satse på ungdomsutveksling og poengterte at han mener det er viktig at Narviksenteret har en sentral rolle i fremtidige samarbeidet.

Til stede under seremonien var president for forsamlingen for den autonome provinsen Vojvodina István Pásztor, fylkesordfører i Nordland fylkeskommune Sonja Steen, Norges ambassadør til Serbia Arne Sannes Bjørnstad, representanter fra Kikinda kommune og Vojvodina i tillegg til en delegasjon fra Fauske, Hemnes, Saltdal og Vefsnkommune, Nordland fylkeskommune og Narviksenterets direktør Eystein Markusson. Etter seremonien ble det lagt ned krans på minnesmerket over borgere fra Kikinda som døde i Norge under andre verdenskrig.

Flere nød- og vakttelefoner

Narvik kommune | Havnegata 2 | Postboks 64, 8501Narvik  | Telefon: 76 91 20 00 | Faks: 76 91 20 01 | Org.nr:  959 469 059

Ansvarlig redaktør: Tina B. Seines