Om reiser til og fra Sverige i og etter påsken

Klikk for stort bildeDet blir ingen påskeferie for nordlendinger som har fritidsbolig i Sverige denne påsken. Kun de som reiser over for å utføre strengt nødvendig vedlikehold på fritidseiendom eller campingvogn, kan dra dit på dagstur.

Det melder Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen).

Kontroll av reiser til Sverige - Statsforvalteren

Fra og med 31. mars opphever Sverige sitt innreiseforbud, men de opprettholder strenge smitteverntiltak.

Samtidig har norske myndigheter bestemt at personer som har vært på unødvendige utenlandsreiser, må oppholde seg på karantenehotell hele karanteneperioden. Dette trer i kraft fra midnatt, natt til 29. mars.

Slik utdyper Statsforvalteren reglene på sine hjemmesider:

- Reglene er dermed slik at ved innreise til Sverige må man vise frem dokumentasjon på negativ test innen siste 48 timer. Dokumentasjon skal være fra helsenorge.no sammen med identifikasjon. Ved reise tilbake i Norge vil alle som har vært på en unødvendig fritidsreise bli anvist direkte til 10 dagers karantene på karantenehotell.

- Unntaksreglene gir altså ikke anledning til å fylle bilen med hele familien for å dra til fritidsboligen, eller kombinere nødvendig vedlikehold med svenskehandel. Dette vil bli kontrollert ved innreise til Norge igjen, påpeker statsforvalteren.

25. mars ble det innført ytterligere nasjonale tiltak for å begrense spredningen av koronavirus:

Strengere nasjonale tiltak