Ledig stilling som Administrerende direktør - Futurum AS

Futurum skal være pådriver og tilrettelegger for regional vekst og utvikling. Administrerende direktør er Narvik kommunes næringssjef.

Strategisk Næringsplan for Ofoten gir selskapet tydelig mandat for å søke resultater innenfor satsningsområdene i planen, som er:

• Grønn transport, logistikk og infrastruktur – Befeste regionens som det viktigste nasjonale og internasjonale transportknutepunktet i nordområdene
  • Forsvaret – Sørge for maksimal kapitalisering på forsvarets kraftsamling i Ofoten
  • Reiseliv – Løfte Narvikregionen til å bli den mest spennende reiselivsdestinasjonen i Nord-Norge
  • Blå næringer – Øke utnyttelsen av Narvikregionens marine ressurser
  • Fornybar energi/ kraft – Gjøre Narvik til fornybarhovedstaden i Nord-Norge

Futurum ivaretar i tillegg førstelinjetjeneste, etablererveiledning og tilrettelegging for gründere og bedrifter, og forvalter flere utviklingsfond for både Narvik, Ballangen og Tysfjord.

Vi søker etter en målrettet, engasjert og mulighetsorientert leder med erfaring fra næringslivet og gjerne erfaring fra arbeid med samfunnsutvikling/næringsutvikling på strategisk og/eller operativt nivå.

Vi leter etter deg som er operativ og sterk på gjennomføring, fordi du skal omgjøre strategiske planer til konkrete tiltak og handlinger. Vi tror du er tydelig, god på samarbeid og sterk på å koordinere ressurser, da du vil inneha en sentral rolle blant flere aktører. Som næringssjef vil du jobbe strategisk og overordnet med ordfører/ rådmann i Nye Narvik kommune, og operativt som nav for kommunens utviklingsselskaper Futurum AS, Narvik Havn KF og Narvikgården. Narvik er søkerby til alpin VM i 2027, og vi er opptatt av nærings- og destinasjonsmulighetene knyttet til dette. Du rapporterer til styreleder.

Sentrale arbeidsoppgaver og ansvarsområder:

• Ansvar for iverksettelse, gjennomføring og rullering av strategisk næringsplan med tilhørende handlingsplaner. Sikre iverksettelse av effektive utviklingstiltak i samsvar med strategisk næringsplan. Dette i tett samarbeid med rådmann, ordfører i Nye Narvik kommune og øvrige utviklingsselskap i kommunen.
  • Lede det strategiske og operative arbeid med tilrettelegging for, og etablering av flere offentlige og private arbeidsplasser i Nye Narvik. Engasjere deg i det regionale utviklingsarbeidet, da særlig samarbeid med Regionrådet.
  • Etablere og videreutvikle samarbeidet med våre mange interessenter og sørge for at næringslivet opplever Futurum som relevant og viktig.
  • Overordnet ansvar for å lede og videreutvikle selskapet.

Du bør ha:

Høyere relevant utdanning og/eller god erfaring fra et leder-/ rådgivningsperspektiv. Erfaring/kunnskap om samfunns- og næringsutvikling

Et strategisk og innovativt blikk innen nærings- og generelt utviklingsarbeid

Interesse for stillingens samfunnsrolle og innsikt i politiske prosesser, kombinert med forståelse for næringslivets forventing om verdiskaping og lønnsomhet

Evne til å være en drivende kraft for å skape nye arbeidsplasser og lede samhandlingen av et komplekst kart av aktører med felles arbeid i sentrale saker.

Som person bør du ha gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner, og fremstå med tyngde. Rollen er meget selvstendig og setter krav til at du kan planlegge, organisere og gjennomføre på en målrettet og motiverende måte. Det blir lagt stor vekt på personlige egenskaper ved tilsetting.

Interessert?

Vi kan tilby meget interessante og selvstendige oppgaver i en region hvor mange store muligheter skal landes. Positive kollegaer med høy kompetanse på ulike områder og konkurransedyktige økonomiske betingelser samt gode pensjons- og forsikringsordninger.

I Narvik kan du utforske fjell og fjord hele året. Vi har klatremuligheter både inne og ute, og flotte områder for padling og sykling. Om vinteren kan du boltre deg i Nord-Norges beste alpinanlegg som ligger i gangavstand fra sentrum. Her kan du oppleve å stå på ski enten under midnattssolen eller nordlyset. Narvik er et fint sted for å skape seg et trygt og godt liv, samtidig som man er omringet av flott natur. Narvik er et naturlig knutepunkt i hjertet av Nord-Norge med kort kjøreavstand til Lofoten, Tromsø, Harstad og Kiruna i Nord-Sverige. Nærmeste regionale flyplass er Harstad/Narvik lufthavn, Evenes ca 40 min kjøring unna. Norges nest lengste hengebru Hålogalandsbrua, knytter hele regionen sammen og åpner nye muligheter for arbeidsmarked, næring og bokvalitet.

Kontaktpersoner og søknadshåndtering

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.

For ytterligere informasjon og for å søke stillingen: www.headvisor.no. Vår rådgiver i Headvisor, Torstein Sneisen,   torstein@headvisor.no tlf. 918 88 186, kan kontaktes for en uforpliktende og fortrolig samtale.

For mer informasjon om Futurum kan også styreleder, Heidi Sommerseth, tlf. 905 09 773 kontaktes.

Kortfattet søknad og cv sendes innen søknadsfristens utløp 25. august 2019.