Innskjerpede karanteneregler i Narvik kommune

Klikk for stort bildeFra venstre: Gard Sørvoll, leder i fredsinnsatsgruppen i Midtre-Hålogalands sivilforsvarsditrikt Narvik, Ruben Strømnes, nestkommanderende i fredsinnsatsgruppen, ordfører Rune Edvardsen, rådmann Lars Skjønnås og Christina Kaalstad, et av medlemmene i Narvik kommunes koronakontor. Narvik kommune, i samarbeid med Sivilforsvaret Narvik, informerer om innskjerpede karanteneregler i Narvik kommune. Det er fredsinnsatsgruppen til Sivilforsvaret i Narvik som den nærmeste tiden vil bemanne flere av kommunegrensene inn til Narvik.

- Vi er veldig takknemlig for at Sivilforsvaret stiller opp for å hjelpe oss, sier ordfører Rune Edvardsen.

Narvik kommune v/smittevernlegen har vedtatt at personer som har vært i deler av Sør-Norge fra og med 10. mars må i karantene.

All informasjon fra Narvik kommune om koronavirus finner du her.
Alle spørsmål vedrørende koronavirus rettes til koronakontor@narvik.kommune.no

Regelen gjelder personer som fra og med 10. mars har vært i fylkene Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland.

Personer som blir omfattet av karantenen må holde seg i hjemmekarantene i 14 dager.
Vi gjør de samme unntak og tilpasninger som Helsedirektoratet har gjort i sitt nasjonale vedtak, med mulighet for unntak for helt kritisk nøkkelpersonell.

Vi gjør oppmerksom på at blant annet samfunnskritiske funksjoner som førere og personell av vare- og passasjertransport unntas fra vedtaket. Dette omfatter også personell som er nødvendig for å gjennomføre transporten.

Følgende steder vil Sivilforsvaret dele ut informasjonsskriv til alle reisende:

1 Fergeleiet på Drag
2 Fergeleiet på Bognes
3 Jernbanestasjon i Narvik (jernbanen er enn så lenge stengt på svensk side)
4 Busstasjonen i Narvik