Her er påskerådene

Klikk for stort bildeAlle som kommer på påskeferie til Narvik fra områder med høyt smittetrykk, eller hjem til Narvik etter å ha vært på påskeferie i utsatte områder, anmodes sterkt å teste seg ved ankomst, eller så nært ankomst som mulig.

(NB: Etter at denne saken ble publisert har det kommet nye nasjonale tiltak, gjeldende fra torsdag 25.mars)

For å bestille tid for testing, ber vi deg ringe vår teststasjon på telefon 769 69090.

Ordinære åpningstideer for bestilling er mellom kl. 08.30 - 11.30 og kl. 12.00 - 15.00.

Her finner du informasjon om åpningstidene i påsken.

Narvik kommune har gjennom hele pandemien fulgt anbefalinger fra nasjonale helsemyndigheter. Det gjør vi fortsatt.

Myndighetene har vært tydelige på sine anbefalinger for påskeferien: Hold deg i Norge, med mindre reisen er nødvendig. Unngå også unødvendig reise innad i Norge.

Dersom du kommer fra områder som har forhøyede tiltak nå, mener helsemyndighetene at du ikke skal dra på besøk til familie andre steder i landet, og heller ikke dra for å bo på hotell andre steder i landet. Er du usikker, ta en test for å være på den sikre siden.

Sosialt anbefales det å:

• Unngå flere enn 10 sosiale kontakter i uken.
  • Unngå besøk av mer enn 5 personer i eget hjem. Dersom hjemkommunen din anbefaler å unngå besøk, bør du følge dette rådet, enten du er hjemme, på hytta eller annet sted.
  • Unngå overnattingsbesøk i påsken dersom du kommer fra et område med høyt smittenivå og strenge lokale tiltak. Barn og unge under 20 år og aleneboende kan likevel ha overnattingsbesøk av 1-2 faste venner.
  • Helst velge utendørsaktiviteter. Unngå å oppsøke steder der mange er samlet, og der det ikke er lett å holde avstand, som serveringssteder, skistuer, varmestuer, lekeland, badeland og liknende. Du kan besøke alpinanlegg, men unngå trengsel.

Utover dette anbefaler kommuneoverlegen å følge smittevernreglene for den kommunen du kommer fra hvis du er på besøk i Narvik.

Du må selvsagt følge alle smittevernråd som gjelder i Narvik, men når du nettopp har ankommet fra en annen kommune, så tar du på mange måter med deg smitterisikoen fra den kommunen. Det betyr at:

• De første 10 dagene av besøket her hos oss i Narvik bør du også følge smittevernrådene for kommunen du kom fra.
  • Hvis kjøpesenteret er stengt i kommunen du kom fra, så ikke gå på kjøpesenter her.
  • Følg påbud og råd om munnbind som gjelder der du kommer fra.
  • Kan dere ikke samles flere hjemme der du kom fra, så ikke gjør det her i Narvik heller.

Smittesituasjonen i Norge er ustabil, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie på regjeringens hjemmeside. De er bekymret for konsekvensene hvis mange reiser og møter mange andre personer i påsken. Det understrekes at helsemyndighetene følger smittesituasjonen nøye og tiltakene kan bli endret på kort varsel.

Her i Narvik er også kommuneoverlegen bekymret dersom det blir stor reiseaktivitet inn og ut av kommunen. Ett år med korona merkes godt for vårt lokale helsevesen.

Til slutt oppfordrer vi arbeidsgivere å be ansatte om å teste seg dersom de melder seg syke med forkjølelsessymptomer.

God påske!