Publisert 12.09.2016

Velkommen!

Publisert 17.06.2016
Aktivitetskaka

Enhet HR i Narvik kommune og folkehelsekoordinatoren melder at nå er det klart for ansatte og innbyggere i Bjerkvik å bli med og ta de 10 i Bjerkvik, se vedlagt trimkart/informasjonsbrosjyre.

Postene er utplassert og kan tas i bruk, bli med og ta de 10!

Se informasjon om Ta de 10 i Bjerkvik (PDF, 196 kB)

Publisert 20.05.2016
HelseKontoen

Helsekontoen er en del av Nordland fylkeskommunes samlede folkehelsearbeid. Nordland fylkeskommune håper at den informasjonen du får gjennom Helsekontoen om sammenhengen mellom livsstil og helse, vil hjelpe deg til å gjøre gode valg for deg selv og dine medmennesker.

Publisert 20.05.2016
Nordlan Fylkeskommune Logo

Nordland fylkeskommune fordeler tilskudd til folkehelsetiltak. Midlene skal stimulere til gode utviklingstiltak innen satsingsområdene for folkehelsearbeidet i Nordland.
Frivillige lag og foreninger, interkommunale friluftsråd samt andre interkommunale virksomheter kan søke.

Folkehelsearbeidet defineres bredt, men satsingsområdene er primært fysisk aktivitet, ernæring, tiltak mot røyking, mental helse og rusforebygging.

Søknadsfrist er 1. februar.

Se informasjon om tilskuddsordningen på Nordland fylkeskommunes nettside.

Publisert 23.06.2014
Folkehelseprofil 2014.jpg

Lov om folkehelsearbeid (folkehelseloven) trådte i kraft 1. januar 2012. Loven skal bidra til en samfunnsutvikling som fremmer folkehelse og utjevner sosiale helseforskjeller.
Folkehelseloven utgjør sammen med helse- og omsorgstjenestelovens forebyggingsbestemmelser de rettslige virkemidlene for å nå samhandlingsreformens mål om å fremme folkehelse, forebygge sykdom og utjevne sosiale helseforskjeller.

Folkehelseloven løfter frem fem grunnleggende prinsipper for folkehelsearbeidet; prinsippet om å utjevne sosiale helseforskjeller, ”helse i alt vi gjør”, bærekraftig utvikling, føre-var og medvirkning.

Publisert 25.11.2013
norsk_helsenett.jpg

Som en av 12 kommuner ( pr. november 2012) er Narvik kommune blant de aller første på elektronisk meldingsutveksling mot helseforetak.

Det er Norsk Helsenett som har gjennomført en omfattende kartlegging av meldingsutveksling i kommunene.

Norsk Helsenett er et statlig foretak som skal ivareta nasjonale interesser knyttet til drift og utvikling av IKT-infrastruktur i helse – og omsorgssektoren, og legge til rette for og være en pådriver for sikker og kostnadseffektiv elektronisk samhandling. Helsenettet skal bidra til forenkling, effektivisering og kvalitetssikring av elektroniske tjenester til beste for både pasienter og befolkningen for øvrig.

Her finner du Norsk Helsenetts rapport:

Flere nød- og vakttelefoner

Narvik kommune | Havnegata 2 | Postboks 64, 8501Narvik  | Telefon: 76 91 20 00 | Faks: 76 91 20 01 | Org.nr:  959 469 059

Ansvarlig redaktør: Tina B. Seines